Steven Deschuyteneer Wat is dierenvriend Noa Jack Russell

In de eerste 35 jaar van mijn leven dacht ik echt dat ik een groot dierenvriend was. Ik hield van dieren, kon ze geen pijn doen en we hadden een super lieve hond.

Dat is tenminste de positieve kant die ik toen zag.

Daarnaast liet ik:

  • Kippen slachten om mijn stuk kip te kunnen eten.
  • Varkens slachten om worst te kunnen eten.
  • Koeien slachten om mijn biefstuk te kunnen eten.
  • Vis uit het water halen om mijn  stuk vis te kunnen eten.
  • Koeien misbruiken en hun kalveren ontvoeren, om melk te drinken, en ijs en kaas te kunnen eten.
  • Konijnen misbruiken zodat ik (zogezegde) geteste producten kan kopen.
  • Hazen, konijnen en katten platrijden zodat we snel ergens met de auto zijn.
  • Paarden berijden en werken, om mijn leven sneller en makkelijker te maken.
  • Elke bij, mug, vlieg…. die te dicht bij me kwam, werd verpletterd, of ze nu iets had gedaan of niet.

Zoals je kunt lezen, was ik een echte dierenvriend!

Steven Deschuyteneer Wat is dierenvriend Ezel Les Menuires

Vandaag ben ik echt verbaasd dat ik zo hypocriet kon zijn en echt een gevoel had dat zo ver van de waarheid af staat. Ik voelde me echt een dierenvriend en was me niet bewust van enige kwaad. Echter, als ik de lijst met daden zie, kan ik echt niet tevreden zijn met wat ik heb gedaan.

Ben ik vandaag een dierenvriend?

Steven Deschuyteneer Wat is dierenvriend Les Menuires

Ik weet het niet, zoals ik hierboven beschreef, 5 jaar geleden was ik me niet bewust van enig kwaad. Waar ben ik me nu misschien niet van bewust?

Steven Deschuyteneer Wat is dierenvriend Paarden USA

Wat ik wel weet, is dat ik er alles aan doe om op elk moment van mijn leven de beste versie van mezelf te zijn en te luisteren naar mijn medeleven dat ik van nature in mij heb met elk levend wezen op deze aarde.

Mijn inspiratie voor een echte dierenvriend in België?

Steven Deschuyteneer Wat is dierenvriend 2018 GAIA 20km Brussel

Michel Vandenbosch van GAIA. Bekijk de DVD of lees het boek 25 jaar GAIA. Ik heb beide gedaan en me afgevraagd bij elke actie, zou ik dit ook doen. Met zo’n uitgangspunt kan ik Michel alleen maar zien als de Gandhi in België voor de dieren. Dank je wel Michel voor wat je hebt gedaan en voor het blijven doen wat je voelt dat je moet doen.

Een mens is een deel van het geheel dat door ons universum wordt genoemd, een deel dat beperkt is in tijd en ruimte. Hij ervaart zichzelf, zijn gedachten en gevoelens als iets dat gescheiden van de rest, een soort optische illusie van zijn bewustzijn. Deze illusie is voor ons een soort gevangenis, beperkt tot onze persoonlijke verlangens en tot genegenheid voor een paar mensen die het dichtst bij ons staan. Het moet onze taak zijn om ons uit deze gevangenis te bevrijden door onze kring van medeleven te verbreden en alle levende wezens en de hele natuur in haar schoonheid te omarmen“. – Albert Einstein

#dierenvriend #MichelVandenbosch #GAIA #Albert Einstein