stevendeschuyteneer

Die lieve ogen die niet genezen (uveïtis), help me wie kan!

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan ogen

Ik kan me voorstellen dat als mensen deze website lezen, ze misschien denken dat alles rozengeur en maneschijn is voor mij. Ik kan iedereen geruststellen, of misschien niet, dat het zeker niet zo is. De weg is niet altijd gemakkelijk, de hindernissen zijn soms groot en moeilijk. Wat ik wel vind is dat de weg super mooi en aangenaam is om te belopen, wat vroeger anders was. Ik schreef dit bericht over nooit ziek zijn om eventueel van die gedachte van deze website af te komen en in dit bericht doe ik een tweede poging om het met een ander voorbeeld uit te leggen.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan Rome

Het leven is eenvoudig, nu het is niet zo eenvoudig om alles te begrijpen met één antwoord. Of zoals Jim Carrey zei –  “Ik denk dat iedereen rijk en beroemd moet worden en alles moet doen waar ze ooit van gedroomd hebben, zodat ze kunnen zien dat het niet het antwoord is…”.

Wat ik op deze weg vond, is een bijna natuurlijke manier om bijna alles te genezen. Zonder medicijnen en met alleen natuurlijke middelen zoals beschreven in de natuurgeneeskunde in deze post. Nu lees je het goed, “bijna alles“, behalve een oogziekte.

Als kind heb ik nooit echt last, of iets ernstigs aan mijn ogen gehad, totdat ik op 22-jarige leeftijd begon te werken. Ik zou een bedrijfsauto hebben voor mijn werk, nu krijg ik die pas na 6 maanden.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan Suzuki GSX-R-750

Als transport voor die eerste 6 maanden van Brussel naar Antwerpen leek de aankoop van een motor de ideale oplossing. Nu ben ik in augustus met mooie zonneschijn aan de slag gegaan, en 6 maanden verder bracht het me tot januari met sneeuw. Na één van die tochten in de sneeuw op de snelweg, bevroor de sneeuw op mijn vizier van de helm en was ik genoodzaakt om met een open vizier te rijden.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan uveïtis

Enkele dagen later had ik pijn met een rood oog, waarmee ik naar de oogarts ging, die zou concluderen dat het een oogontsteking was die waarschijnlijk te wijten was aan de kou tijdens het motorrijden. Ik herinnerde me nog goed dat mijn eerste oogarts boos op me was, omdat ik mijn oog niet open kon houden van de pijn, en dus kon ze me niet goed onderzoeken. Begrijpelijk.

Toen de pijn verder ging, besloot ik naar een andere oogarts te gaan, die de diagnose uveïtis stelde. Een inwendige oogontsteking en blijkbaar iets ernstigs. Volgens de oogarts kan ik, als ik hier niet voor zorg, zelf blind worden.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan injectie

Er waren allerlei medische onderzoeken en bloedtesten, nu niemand kon achterhalen waarom ik die uveïtis had. De oogarts besloot dat vermoeidheid en stress de belangrijkste factoren waren. Om het te laten genezen moest ik (soms zelfs elk uur) druppels Pred Forte toedienen en ik moest zelf een injectie Pred Forte in mijn oog krijgen omdat het niet met druppels wegging.

Vanaf dat moment heb ik regelmatig last van uveïtis, soms blijft het een paar jaar weg, soms verschijnt het meerdere keren per jaar. De oplossing, altijd een reserve flesje Pred Forte bij me en als ik het voel aankomen, doe ik druppels in mijn oog. En na vaak enkele weken en enkele flessen Pred Forte later, gaat het voorbij.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan natuur

Waar is het probleem? Nou, die Pred Forte is geen natuurlijk geneesmiddel en er zit veel cortisone in. Iets wat ik weet van alles wat ik tot nu toe heb geleerd, als niet echt goed voor mijn lichaam. Dus vanaf 2014 heb ik geprobeerd een alternatief te vinden en vooralsnog zonder succes.

Ik doe echt mijn uiterste best om naar mijn lichaam te luisteren als het gaat om vermoeidheid en vind ook persoonlijk dat ik goed met stress om kan gaan door mezelf te respecteren, er met anderen over te praten en dagelijks te mediteren.

Natuurlijk kan ik het waarschijnlijk altijd beter, nu met wat ik al doe is het moeilijk om momenteel nog geen verbetering te zien.

Naast het fysieke heb ik ook de mentale kant van de dingen onderzocht. Omdat de kou me inderdaad niet veel goeds lijkt te doen, nu verder dan dat aan de fysieke kant ben ik niet geraakt en oftalmologen (heb er al 3 gedaan) kunnen me daar niet echt verder mee helpen.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan mentaal

Vanuit de mentale kant ben ik vooral op zoek gegaan naar:

 • Dingen die ik misschien gezien heb en niet goed kan verwerken.
 • Dingen die ik niet gezien heb en die mij beïnvloeden.
 • Dingen gezien die me niet het juiste beeld geven.
 • Proberen bepaalde angsten die in mij zitten te verwerken.

Ik ben ook voor mijn ogen oefeningen gaan doen, zoals beschreven in het prachtige boek “Voir la vie” van Hortense Servais, dat ik nog niet zo lang geleden gelezen heb en mij aanbevolen door een lieve vriendin.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan kurkuma

Ik probeer ook een dagelijkse dosis kurkuma te krijgen door middel van kurkuma shots, kurkuma latte of gewoon in het eten. Ook geef ik mijn ogen ’s morgens en ’s avonds een warm dompel doek (alleen met warm water) om korstjes rond de ogen zoveel mogelijk te vermijden, omdat deze genezing van uveïtis blijkbaar tegen werken. Als het kan, doe ik ook mijn ochtend yoga buiten, naar de opkomende zon aan de horizon (niet verder dan 45°C, anders is de zon te hoog om naar te staren). Daarnaast heb ik ook al 3 dagen gevast (alleen water) om mijn lichaam in een staat van onderhoud en reparatie te brengen, nu was er voor mij geen effect op de ogen in die tijd periode. En natuurlijk doe ik ook de Wim Hof ademhalingsmethode.

Voorlopig blijft de natuurlijke remedie in plaats van cortisone voor mij nog steeds een mysterie en ik heb nog geen natuurlijke oplossing gevonden, nu 20 jaar later. En zelfs nu, waar ik bijna volledig volgens het licht leef, ga slapen en sta op met het opstaan en ondergaan van de zon, heb ik weer een gevoel van aankomende uveïtis.

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan advies

Vandaar mijn bericht, en naast het delen van mijn worsteling met deze ziekte, hoop ik dat misschien ooit iemand dit zal lezen en misschien een goed spoor voor mij zal hebben of naar iemand kunnen doorsturen. Laat het me in ieder geval weten, er is geen slecht advies en ik zal u eeuwig dankbaar zijn!

Dit hangt ook samen met een gezegde dat ik sinds 2014 meer dan ondersteun, en dat is dat, “als we allemaal zouden communiceren zoals het hoort, de psycholoog en de artsen veel minder te doen zouden hebben…” we weten vaak de antwoorden, ze zijn soms moeilijk alleen te vinden en ik val vaak terug op de mensen om me heen om mijn weg te vinden.

Bedankt om te zijn allemaal!

Steven Deschuyteneer Die lieve ogen die niet genezen help me wie kan Fécamp

#help #oog #ziek #uveïtis #wimhof #hortenseservais

7 reacties

 1. Eduard

  Ik heb zelf Crohn en uveïtis. Doe je naast de ademhalingsoefeningen van wim hof ook de koude gewenning? Elke dag een koud/ijs bad nemen zou ontstekingen ook kunnen verminderen.

  • Steven

   Bedankt voor u bericht. Ik neem elke dag mijn koude douche en wanneer ik de mogelijkheid heb om een koude dompel te nemen doe ik het zeker, nu ik ga het niet opzoeken. Ik heb laatst vooral veel gewerkt rond de mentale kant ervan. Bedoel je dan ook volledig met hoofd onder water of hoe moet ik dat voorstellen voor de ogen?

 2. Vebri

  TIP: oriënteer je eens op Colloïdaal zilver ! Ik heb een folder waarin staat:
  Bij oogontsteking: 2 tot maximaal 3x daags met een pipetje in het oog druppelen.
  Folder heet: het reinigen van de organen., maar is niet meer verkrijgbaar!
  Mocht je het willen proberen met “zilver water”, koop dan Argentyn 23, er is veel
  rommel op de markt. Je kut het ook zelf maken.
  Ik heb momenteel en opeens! uveitis, na jaren lang gesluimerd te hebben. !
  gebr. dat zilver, ook wat inwendig, propolusdruppels (gezuiverd) niet verkrijgbaar in gewone apotheek en via Apotheek 3x 7 druppels p.d.
  Ik las van meisje die de ogen van haar kat, behandeld heeft met zilverwater.

  • Steven

   Bedankt voor deze informatie. Ik ken het zelf niet, nu het lijkt wel iets dat met mate gebruikt moet worden, een beetje zoals essentiële olie en dan ben ik er altijd wat voorzichtig mee.

 3. Charissa

  Mijn zoontje van 6 jaar is hiermee gediagnosticeerd… Hij heeft ook de diagnose kinderreuma gehad. Ik zoek me ook rot naar alternatieve middelen. Volgens een alternatieve arts komt dit voort uit een slechte darmflora. Ik heb mn zoontje met natuurlijke supplementen behandeld. De reuma is weggegaan. Nu behandel ik hem al 5 maanden niet meer, en is nu deze oogontsteking gekomen!

  Ik zou het intern gaan zoeken bij de darmen.

  Wat ook kan, Germaanse Geneeskunde. Zij zeggen dat deze uiting komt van het ‘niet willen zien’ van iets, of ‘juist wel willen zien’ van iets. Zoek er eens op.

  Succes. Als jij meer weet. Hoor ik ht graag. Groetjes Charissa

  • Steven

   Hallo Charissa, bedankt voor je bericht en het openlijk delen ervan, zeer gewaardeerd. De darmen gelinkt aan voeding en stress, alsook ‘niet willen zien’ van iets, zijn de richtingen waar ik actief in ben momenteel, met voor het ogenblik goed resultaat. Het ‘juist wel willen zien’ van iets was ik nog niet mee in contact gekomen en ga ik zeker mijn radar ook voor open zetten. Veel liefde naar u en uw zoontje, mogen alle levende wezens, vrede, liefde en harmonie ervaren!

   • Charissa

    https://www.heliosholistichealthcare.nl/nl/oogbehandeling

    Alsjeblieft iedereen ga naar deze praktijk! Mijn zoontje heeft nu 3 behandelingen gehad en het is zo fijn! Deze lieve mensen behandelen met passie, heel subtiel. De onderzoek resultaten van mijn zoontje zijn na 3 behandelingen (vanuit het ziekenhuis) al fantastisch verbeterd!

    Zij zijn opgeleid door een Amerikaanse arts die in Amerika een praktijk heeft en veel goede resultaten behaald heeft met uveitis.

    Wel belangrijk om te melden dat ik hem op álle vlakken aan het helen ben. Van familie trauma’s (dmv familie opstellingen) tot het verbeteren van zijn darmflora (supplementen en voedingsadvies via natuurgeneeskundige therapeut). Als je meer informatie wilt mag je me benaderen.

    Wij juigen niet te vroeg maar deze resultaten zijn veelbelovend! Liefs Charissa 0619405421.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *