Steven Deschuyteneer Is slaap gelinkt aan voeding slapen

Toen ik mijn eetgewoonten veranderde, begon mijn hele lichaam te veranderen en nam de kwaliteit van de slaap exponentieel toe.

In het begin is alles nieuw, het voelt goed aan, ik voel me lichter en er waren geen grote veranderingen in mijn slaap die ik voelde of opmerkte. Met de nieuwe eetgewoontes kwam ik in een adaptieve fase terecht, vaak detox genoemd. Dit is waar mijn lichaam zich begint aan te passen aan de nieuwe manier van eten, en ook waar ik een deel van de stoffen die ik vroeger in mijn lichaam had, begin te elimineren. Het geeft me op dat moment ook een heel duidelijk en natuurlijk gevoel over wat goed is voor mijn lichaam en wat niet.

In deze fase voelde ik me niet zo goed, ik ben afgevallen en ben zelfs onder mijn natuurlijke gewicht gegaan voor mijn lengte. Als er iets bijzonders in die fase zit, dan is het wel dat mijn slaapkwaliteit enorm is toegenomen. In feite was de lengte vrij extreem, variërend van 8 uur, 10 uur tot soms zelfs bijna 12 uur. Vooral in periodes waarin ik ’s avonds veel heb gesport en ’s morgens vroeg opstond. Op die momenten de dag erna was een 12 uur durende slaap niet ongewoon.

Steven Deschuyteneer Is slaap gelinkt aan voeding zon

De kwaliteit van de slaap was geweldig, het water, dat ik ’s morgens als eerste drink, voelde als een frisse waterval die met verbazingwekkende energie naar me toe kwam. Toen ik later op de dag wat vers organisch fruit at, gaf het me zo’n energieboost, een heerlijk gevoel en een goed gevoel om de dag in te komen.

Normaal gesproken heb ik overdag wel mijn beste energie, sommigen denken misschien dat dit betekent dat ik ’s avonds niets anders kan doen en niet eens naar buiten kan gaan om te feesten. In de aanpassingsperiode kan dit misschien waar zijn, daarna is het zeker niet meer het geval.

Ik rijd nu regelmatig de hele nacht door om op vakantie te gaan en om af en toe ook tot vrij vroeg in de ochtend te feesten. Dat gezegd hebbende, heb ik wel het gevoel dat het niet ideaal is voor mijn lichaam. Als ik er vandaag over nadenk, is het allemaal zo natuurlijk, normaal dat mijn lichaam rust nodig heeft om te herstellen. Dit vooral na veel inspanning zonder herstel rusttijden. Alleen is dat soms zo moeilijk te aanvaarden.

Steven Deschuyteneer Is slaap gelinkt aan voeding November 2015 Tokyo

Ik begrijp dat vandaag de dag door gevoel voor mezelf, zonder verdere uitleg. Vroeger luisterde ik niet naar mijn lichaam, at ik veel producten met geraffineerde suiker en dronk ik dingen die me wakker zouden houden, dus onder die condities had ik inderdaad misschien maar 5-6 uur slaap nodig.

Vandaag, nadat ik op deze manier ben begonnen met eten of drinken, eet of drink ik na 18.00 uur niets meer, zeker niet spullen om me wakker te houden en ik voel me geweldig. Ik heb meestal ongeveer 7 uur slaap van zeer goede kwaliteit, meestal van 22.00 tot 5.00 uur. Wanneer mijn wonder morgen begint!

Waarbij ik niet voor 7 uur met ontbijten begin en dus begin ik normaal gesproken na pas 13 uur niets te hebben gegeten, terug te eten. 

Het enige probleem dat ik vandaag heb is dat als ik ’s avonds sport, mijn adrenalinegehalte vrij hoog is en het niet gemakkelijk is om zo in slaap te geraken. Wat ik daarvoor doe is een avondmeditatie van 10 tot 15 minuten, om mijn lichaam en geest volledig tot rust te brengen, en meestal weet ik niet wat er gebeurt als ik ga liggen en ik klaar ben met de meditatie en over ga in mijn slaap.  

Slaap, mijn gevoel ermee en de kwaliteit ervan, is iets dat sterk is toegenomen met de veranderende gewoontes van het voedsel en met zoveel andere dingen die ik al beschreven heb. 

Ik hou van dit leven, goede nacht!

Steven Deschuyteneer Is slaap gelinkt aan voeding Juli 2004 Portiragnes Plage

#goedslapen #slaapkwaliteit #slaap