Steven Deschuyteneer Meditatie mijn persoonlijke privé dokter Noorwegen Geirangerfjord

Een of andere boeddha in kleermakerszit die er zelfs in slaagt om op een gegeven moment op te stijgen, dat is het beeld dat ik had van meditatie. Zoals hier uitgelegd, begon meditatie pas echt zin te krijgen toen ik mijn eetgewoonten veranderde. Ik had er mee geëxperimenteerd, nu het zou me nooit een heel bijzonder gevoel geven.

Toen ik in 2014 mijn eetgewoonten veranderde, voelde het alsof mijn lichaam van binnen gereinigd werd, er kwam een nieuwe energie in me op en ik begon eindelijk echt te voelen wat er in mijn lichaam omging.

Steven Deschuyteneer Meditatie mijn persoonlijke privé dokter Zweden Göteborg

Toen ik dat eenmaal voelde, begon ik echt te geloven dat meditatie in al haar vormen me veel voordelen kan opleveren. Het helpt me om te ontspannen, om echt in contact te komen met mezelf en om in contact te komen met mijn diepere zelf.

Steven Deschuyteneer Meditatie mijn persoonlijke privé dokter Juli 2015 Frankrijk Bordeaux

Op zo’n manier dat, of ik me nu goed of slecht voel, het me zo’n diep gevoel en vertrouwen in mezelf geeft dat ik vaak volledig begrijp wat mijn lichaam doet en waarom het dat doet. Die ontdekking was zo magisch, ik hoef er niets voor te doen, gewoon voelen, luisteren en het voelt zo natuurlijk aan. Meditatie gaat over ontspannen en luisteren, niet over een prestatie.

Steven Deschuyteneer Meditatie mijn persoonlijke privé dokter Frankrijk Fécamp

Ik probeer minstens 10 tot 20 minuten per dag te mediteren en weet dat dit echt een minimum is. En toch luister ik vaak niet naar de kennis die ik heb. Nu als ik niet genoeg mediteer, merk ik vaak dat ik niet meer naar mezelf luister en mijn gedachten het over nemen. Meditatie brengt me terug naar het centrum en voelt echt als mijn persoonlijke privé dokter, gebaseerd op preventie en gevoel, in plaats van genezing door het verbergen van signalen zoals ik vroeger deed.

Boeddha werd gevraagd: “Wat heb je gewonnen uit meditatie?”

Hij antwoordde: “Niets”

Maar,” zei Boeddha, “laat me je vertellen wat ik verloren heb: woede, angst, depressie, onzekerheid, angst voor ouderdom, leeftijd en dood”.

Gewoon 10 tot 20 minuten bij mezelf stilzitten, is zelfs dit in deze drukke tijden te veel of kan ik het zelfs niet doen?

Beginnen met geleide meditaties kan hierbij helpen, hier zijn enkele voorbeelden.

Nederlands:

Nederlands:

Engels:

Engels:

#meditatie #energie #boeddha