Steven Deschuyteneer Minimalisme de weg naar een lichter leven Kopenhagen

Ik weet niet waarom, waarschijnlijk ben ik niet de enige, nu om de een of andere reden zijn de dingen die Rich Roll interesseert, precies ook de dingen waar ik naar op zoek ben. Met al het onderzoek dat hij er omheen doet, de grote podcasts die hij produceert, maakt het mijn leven zoveel gemakkelijker om in contact te komen met al die geweldige aspecten van het leven. Zo kwam ik in aanraking met minimalisme.

Waar ik, toen ik er wat onderzoek omheen deed, veel bronnen over vond. De activiteit eromheen laat zien dat het een interessant onderwerp is en dat ik het kan toepassen op een niveau dat ik passend vind voor mezelf. Ik moet toegeven dat ik er een aantal op een vrij extreem niveau heb gevonden. Vooral als het gaat om minimalisme van geluid, beweging… en ga zo maar door.

Steven Deschuyteneer Minimalisme de weg naar een lichter leven July 2018 Les Menuires

In principe is het minimalisme voor mij geïnspireerd door “The Minimalists”. Ik ben al mijn spullen,kleding… die ik niet vaak gebruik of draag, gaan wegdoen en ik heb ze aan een goed doel gegeven waar mensen ze beter kunnen gebruiken. Deze daad van donatie aan mensen die het zoveel meer nodig hebben dan ik, creëert een eerste positief gevoel van minimalisme.

Een tweede, is dat ik er ook heel licht door word, zodat ik minder aandacht besteed aan bezit, waar ik me vroeger veel zorgen over maakte.

Steven Deschuyteneer Minimalisme de weg naar een lichter leven Nature

En het derde, waarschijnlijk een geweldig resultaat van de andere twee, is dat ik veel minder bang ben om op een dag die bezittingen te moeten verliezen. Ik realiseer me wat ze werkelijk zijn en ik vind het vreemd dat ik me er vroeger zo bezorgd om ze voelde.

Steven Deschuyteneer Minimalisme de weg naar een lichter leven In the woods

Het is ook om me bewust te zijn bij alle nieuwe aankopen die ik doe en me af te vragen of ik ze echt nodig heb. De laatste 5 jaar heb ik met dat in gedachten nauwelijks iets nieuws gekocht. Heel vaak kwam ik er achter dat het een zeer grote valse impuls van nood was.

Toen ik het minimalisme toepaste, realiseerde ik me al snel dat ik in de loop van de maand een veel groter budget had dan toen ik dat allemaal aan alles en niets uitgaf. Met dit budget kan ik vooral biologische groenten en fruit kopen, wat ik persoonlijk een van de beste investeringen op lange termijn vond.

Minimalisme, voel je licht, vrij en vol energie!

Steven Deschuyteneer Minimalisme de weg naar een lichter leven Ilusion

#minimalisme #theminimalists