Steven Deschuyteneer Mijn relatie met alcohol rode wijn

Sinds mijn eerste contact met alcohol als tiener, heb ik altijd de dualiteit ervan ingezien. Het gebruik ervan kan zeer aangenaam zijn, net zoals het erg triest kan zijn, de grens tussen de twee, is soms erg klein en vaak oncontroleerbaar.

Ik heb nooit echt van bier gehouden, nu was ik als tiener zeker in voor het gevoel en de sensaties die alcohol gaf. Al snel vertaalde het zich in zaken als porto en dergelijke, die goedkoop waren en die me de sensatie en het gevoel gaven dat ik vrij snel zocht.

Steven Deschuyteneer Mijn relatie met alcohol schaamte

Vandaag realiseer ik me dat de sensatie en het gevoel, in feite is, om mezelf te zijn en openlijk en vrijuit te spreken zonder barrières. En het ziet er zeker naar uit dat dat soort vrijheid voor mij een van de belangrijkste attracties van alcohol is.

Ik herinner me nog dat ik regelmatig met een vriend een spel speelde, die James Ford uit de serie ‘LOST’, het ‘Sawyer Game’ noemt. Een manier die hij omschreef als ‘elkaar leren kennen’. Een speler zegt ‘ik nooit’ en sluit de zin af met een uitspraak over zichzelf. Als een van de andere spelers de beschreven actie heeft gedaan, moet hij of zij drinken. Dit geldt echter ook voor de vraagsteller, dus je moet overwegen of je een zeer inzichtelijke en persoonlijke vraag moet stellen, tegen het feit dat ze misschien ook moeten drinken. Spelers wisselen de rol van vraagsteller.

Ik vond deze gesprekken erg leuk, ze waren puur, eerlijk, zonder barrières, zonder oordeel en vaak erg grappig. Ik begreep waarom mensen snel verslaafd konden raken aan alcohol.

Steven Deschuyteneer Mijn relatie met alcohol sociaal drinken

Met mijn voedsel veranderende gewoontes, één van de effecten die ik begon te krijgen, is dat ik me veel meer in harmonie met mijn innerlijke zelf voelde. Hiermee bedoel ik dat ik heel acceptabel ben geworden in hoe ik ben, hoe ik me voel en wat ik denk. Ik ben over alles heel open en ik schaam me nergens voor. Dus vandaag, dankzij het eten dat ik eet, kan ik echt de vrijheid voelen die ik normaal gesproken had na een paar glazen alcohol.

Het was echt een geweldige ontdekking. Ik drink nog steeds af en toe een glas wijn voor de smaak of de sociale ervaring, maar als ik er geen drink, ben ik ook in orde en verandert er niets aan het moment.

De ontdekking voor mij is dat ik vandaag de dag gesprekken kan voeren die puur, eerlijk, zonder barrière, niet veroordelend en toch vaak erg grappig zijn, zonder dat ik alcohol moet drinken.

Steven Deschuyteneer Mijn relatie met alcohol July 2018 Les Menuires

Ik geniet echt van elke seconde van mijn leven en niet alleen van de momenten dat ik alcohol dronk, zoals in het verleden vaak het geval was.

Steven Deschuyteneer Mijn relatie met alcohol lichaam geniet

Parallel daaraan, tijdens het experimenteren, heb ik ook duidelijk ontdekt dat alcohol één van de slechtste producten voor mijn lichaam is. Slaap is slecht, herstel is slechter en mijn energieniveau is extreem laag. Dus vandaag de dag voel ik me er duidelijk niet meer toe aangetrokken, drink af en toe (misschien wel eens per maand) een glas wijn, geniet ervan voor de 100% en heb ik er verder niets meer van nodig.

Een andere grote ontdekking door middel van eten, hoe ik me altijd goed kan voelen zonder dat ik drugs nodig heb!

#natuur #voelgoedaltijd #geendrugs