Steven Deschuyteneer Hoe word maak je een betere versie van jezelf

De beste versie van mezelf worden (maken), hoe doe ik dat?

Natuurlijk verwijs ik altijd naar mijn aangepaste manier van eten, de basis van mijn website, want dat is wat het mij allemaal stap voor stap heeft helpen realiseren. Nu kan ik het misschien ook op een andere manier bekijken, en dan zou ik snel zeggen dat ik de beste versie van mezelf ben als ik het externe niet de schuld geef.

Wat bedoel ik met niet de schuld geven aan het externe?

Als iemand enorm veel lawaai maakt! Als iemand irritant is! Als iemand tegen mijn auto aanrijdt! Als iemand me uitscheldt! … Ik kan waarschijnlijk nog uren doorgaan in die richting, dan is dat hun schuld, toch? Dit is precies wat ik bedoel met de schuld geven aan het externe. Zolang ik zulke opvattingen handhaaf, kan ik in mijn ogen niet de beste versie van mezelf zijn. Dan neem ik het standpunt in dat het een externe fout is en dat het extern moet worden opgelost.

Ik ben degene aan wie lawaai stoort, ik ben degene die iemand irritant vindt, ik ben de auto waar tegenaan gereden is, ik ben degene die uitgescholden wordt… al deze voorbeelden zijn niet extern, ze hebben 100% betrekking op mij. Hoe meer ik me richt op mijn innerlijk, hoe beter ik zal zijn.

Steven Deschuyteneer Waarom ik beter niet te veel geheimen kan hebben binnenin

Dan begin ik natuurlijk in de richting van, ik ben op mezelf gericht, maar ik hoor wel dat lawaai, ik vind het wel irritant, mijn auto is beschadigd, ik word wel uitgescholden… Het is een goed begin om op mezelf gericht te zijn. Nu een stap verder, is interesse tonen in wat er om me heen gebeurt. Als ik spreek zeg ik de bovenstaande dingen, ik zeg wat ik al weet, als ik luister en vragen stel wordt het interessant.

In veel gesprekken gaat het over mij en zo niet dan draai ik het in die richting; wat ik heb meegemaakt, mijn kinderen, mijn familie, mijn vrienden… Als ik vanaf nu vooral luister, vragen stel, interesse toon in de ander en in elke situatie zijn mening respecteer. Is dat niet een goed begin? Er is ruimte voor mijn mening als er om gevraagd wordt. Wil ik ze uiten ook als er niet naar gevraagd wordt, misschien is een dagboek of een website dan een oplossing? Als ik luister leer ik, als ik vertel zeg ik wat ik al weet.

Steven Deschuyteneer Hoe word maak je een betere versie van jezelf luisteren

Het is ook belangrijk om de beste versie van mezelf te zijn en een open geest te houden. Met vrijwel geen, of in ieder geval zo min mogelijk vooroordelen. Vraag ik me iets af of heb ik een vermoeden, wel dan stel ik de vragen in een open gesprek om dat vermoeden weg te nemen en ik zal mijn waarheid ontdekken.

Als ik naar mezelf kijk, is het ook interessant om te zien aan welke negativiteit of vooroordelen ik wel of geen energie geef. Ook al voel ik op veel punten dat het heel goed gaat, toch zijn er vaak dingen waar ik van nature geneigd ben negatieve energie aan te geven. Ik schrijf deze soms wel op, op een bepaalde dag observeerde ik:

  • Boeren die pesticiden op de velden sproeien.
  • Kachels in huis die op hun heetst staan met de dampkap op de hoogste stand.
  • De nieuwe lock down regels, waar we nog steeds niets aan de basis hebben gedaan en we blijven maar rondlopen als cowboys.

Nogmaals, dit zijn externe punten. Dus ik begon er naar te kijken als, ik doe mijn deel, mijn best en verder laat ik het los, mijn energie erin verandert niets. Ik ga ervan uit dat we leven wat we moeten leven.

Ik ontdekte ook dat minder denken en meer zijn, een enorme stap in de goede richting was.

Natuurlijk probeer ik steeds meer met mijn hart te leven en niet puur op mentaal denken. Nu betrap ik mezelf er nog vaak op dat het hoofdje soms op hol slaat, en hard werkt voor iets waar het niet voor hoeft te werken…en waarschijnlijk nog veel meer waar ik me niet bewust van ben. Mijn hart zal de weg wijzen, en al de rest kijk ik gewoon toe.

Steven Deschuyteneer Elke dag de beste authentieke versie van uzelf te zijn hoe doe je dat Morgan Freeman

In plaats van altijd de calimero te zijn, het slachtoffer, probeer ik steeds meer met de ogen te kijken dat alles voor mij gebeurt en niet tegen mij zoals ik vroeger zou hebben gekeken. In elke situatie kan ik zeggen: “Ik vraag me af hoe dit beter gaat worden“. Nieuwsgierigheid is een echte drive voor een super plezierig leven. Vragen stellen, erover praten, helpt om er constructief uit te komen.

Voor wie iets concreters wil om de beste versie van zichzelf te zijn, kan ik ook de 6 Pilaren van Bhakti Yoga aanraden – verbinding maken met onze bron van liefde:

  • Ik zal geen kritiek leveren op andere
  • Ik ben verdraagzaam
  • Ik neem geen aanstoot (en zeker niet persoonlijk)
  • Ik bied snel mijn excuses aan
  • Ik zie het goede in anderen en ik laat het hen weten
  • Ik ben dankbaar en hou een lijst bij van mijn zegeningen.

De beste versie van onszelf is al volledig geïntegreerd in onszelf, het is genoeg om ernaar te kijken en het waar te nemen!

Steven Deschuyteneer Hoe word maak je een betere versie van jezelf liefde amour

#besteversie #innerlijk #binnenin