Steven Deschuyteneer Met deze methode verandert iedereen Vanbinnen

Een vraag die ik mezelf regelmatig stel en afvraag is, of het het allemaal wel waard is? Ben ik niet op zoek naar mijn eigen problemen? Ik heb bijvoorbeeld ook het idee dat een psychiater of kinesioloog altijd wel een probleem bij mij zal vinden. Nu is het vaak zo dat als ik ergens naar op zoek ben, of me tot iets aangetrokken voel, er ergens iets is waar ik aan wil werken. Of er is iets wat ik niet meer leidend aankan.

Steven Deschuyteneer In 2020 werden we allemaal wat evenwaardiger, hoezo dokter

Dat is ook vaak de reden om bijvoorbeeld naar een dokter, specialist of iemand dergelijks te gaan. Als ik in een bepaalde richting zoek, dan is dat omdat er ergens iets is waar ik niet tevreden over ben. Dus in een spirituele zoektocht zoek ik naar iets dat op dit moment in mijn leven niet echt aangenaam voor me is. Iets dat waarschijnlijk niet echt puur lichamelijk is (bestaat er wel zoiets?), anders zou de dokter een veel gemakkelijkere oplossing zijn.

In een spirituele zoektocht ben ik vaak op zoek naar gemoedsrust en zingeving in het leven. Dingen als een verbinding met alle levende wezens op aarde, zijn pas dingen die in een later stadium aan de orde komen. Om de rust in mijn hoofd te krijgen kan ik vaak gewoon beginnen met minder te doen, mijn agenda minder druk te maken en vanzelf wordt het dan rustiger in mijn hoofd. Voor de zin in het leven kan ik vooral meer dingen gaan doen waar ik echt zin in heb.

Steven Deschuyteneer Beauvechain en 2030 auto snel

Dat is een goed begin, nu kunnen met zo’n begin, in een minder drukke agenda bijvoorbeeld, vaak al andere problemen naar boven komen waar ik me eerder niet bewust van was. Als ik dat ontdek, kan ik zeggen, die had ik eerst niet, dus door mijn zoeken creëer ik meer problemen. Dat is waar, nu echt heel kortzichtig want in werkelijkheid sta ik echt verder en heb ik al meer vrede dan voorheen. Nu is het leiden vaak zo moeilijk dat ik die vooruitgang niet meer zie.

De vraag of het de moeite waard is, is meer dan normaal, ik heb mezelf deze vraag vele malen gesteld. Elke keer moet ik concluderen dat het 100% de moeite waard is en dat ik voor geen geld terug zou willen naar de vorige situatie. Zo niet, dan ben ik waarschijnlijk in de verkeerde richting aan het zoeken, en dat is ook zeer lonende informatie.

Blijf zoeken naar je spirituele groei, alles wat je nodig hebt zit diep in je, wie niet zoekt, niet vindt. En hopen op verandering zonder iets te veranderen lijkt me een heel merkwaardige hoop.

Steven Deschuyteneer Hoe wetenschap mensen op Aarde doet uitsterven Alles wat je nodig hebt zit al in je

#spiritueel