Steven Deschuyteneer Een nieuw café in Beauvechain Inner Nature

COVID heeft me enorm veel geleerd, gek eigenlijk dat we soms door zo’n ellendige toestand heen moeten, om bepaalde dingen in te zien. Ik heb ontdekt hoeveel geweldige mensen er in mijn omgeving wonen, in welke prachtige natuur ik leef, hoe graag ik in stilte in mezelf kijk en hoezeer ik ook kan genieten van diepe gesprekken.

Diepe gesprekken en direct contact met mensen is iets wat mij veel positieve energie oplevert. De lange lockdown tijd tijdens COVID, is iets wat me dit enorm deed beseffen. Toen deze beperkingen eenmaal waren opgeheven, merkte ik hoe hard ik zocht naar retraites of plaatsen die contact en diepgaande gesprekken konden bieden.

Steven Deschuyteneer Waarom ik beter niet te veel geheimen kan hebben binnenin

Ik kon het, het beste verwoorden als het ingaan op mijn innerlijke natuur. Mezelf kritisch maken en openstellen voor de gevoelens, emoties en verlangens die naar boven komen als je in contact bent met andere mensen. Ik merkte dat sommige mensen hier heel open voor staan, nu dat er ook een enorm aantal zijn die hier liever niet naar gaan kijken en gewoon doorgaan zoals ze bezig zijn.

Wanneer ik mensen tegenkwam met wie ik een begin van een diepgaand gesprek had, had ik altijd de neiging hen bij mij thuis uit te nodigen om die gezellige tijd voort te zetten. Nu ons huis niet zo groot is, durfde ik dat nooit te doen omdat dit echt zou gebeuren in de ruimte waar de rest van het gezin woont. Ik zou hen betrekken, bij wat eigenlijk mijn verlangens zijn.

Steven Deschuyteneer Samenwonings project een goed idee of toch maar niet

Ik heb veel nagedacht over samen woonprojecten, ons huis uitbreiden met een loft zodat mensen in hun ruimte konden verblijven in ons huis… verschillende richtingen heb ik verkend, nu was het telkens moeilijk om daar de juiste oplossing in te vinden. Ik zag ook dat in de zomer, wanneer ik zulke gesprekken op ons terras voerde, het weer of de kou er soms invloed op had en moeilijker maakte.

Steven Deschuyteneer Een nieuw café in Beauvechain Inner Nature veranda 1

Dit bracht me tot een gulden middenweg, die wel het meest direct klikte, en ons huis wat nauwer met onze tuin kon verbinden, een “veranda”. Een veranda die helemaal aan het huis vastzit, en waar het huis van binnenuit niet is veranderd. Het kan dus echt gezien worden als een extra ruimte bij ons huis, maar niet in directe open verbinding met het huis. Dus ja hier kan een gesprek volledig los van het dagelijks ritme plaatsvinden, zonder de rest van de huiselijke sfeer aan te tasten.

Steven Deschuyteneer Mon histoire avec Beauvechain dans tout sa beauté TD4M

Voor een algemeen sociaal contact zijn er heel wat mogelijkheden in Beauvechain, en waarvoor “Théâtre des 4 Mains” mijn voorkeur geniet. Anderzijds, voor een dieper gesprek, waar we praten, luisteren, niet oordelen, en waar we vooral onszelf verder ontdekken door interactie met de ander, is iedereen welkom in “Inner Nature“.

Een plek midden in de natuur, die ons in staat stelt om vanuit de natuurlijke buitenkracht, de innerlijke kracht die in ieder van ons zit, waar te nemen. Dus voor iedereen die zin heeft in zo’n praatje, wees welkom en laten we samen ontdekken wat het universum ons leert om de beste versie van onszelf te zijn. Je kunt altijd contact opnemen via het contactformulier.

Welkom.

Steven Deschuyteneer Een nieuw café in Beauvechain Inner Nature veranda 2

#caféBeauvechain #welkom #innernature