Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet Niagara watervallen

Als kind hield ik ervan om buiten te spelen, ik vond al deze plaatsen zoals bossen, velden, heuvels, kuilen… bedekt met gras, bloemen, bomen, struiken… mooie plaatsen. Ik heb nooit echt gemerkt dat het de natuur is, die achter dit alles zit. Ik vond ze zo normaal om me heen, dat het voelde als iets dat overal is en dat mensen het gewoon kunnen creëren waar en wanneer ze willen (We planten bomen, bloemen, groenten…nietwaar?).

Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet kunstmatig

Tot 2014 dacht ik dat de mens de intelligentie zelf was, nu uit mijn ontdekkingen sinds dan, ben ik daar niet meer zo zeker van. Ik ben echt opgegroeid met het gevoel dat we als mensen de sterkste, de slimste… en de echte overlevenden van dit alles zijn. Ik kan mezelf klonen, alles op mijn lichaam vervangen… en ik vind voortdurend nieuwe oplossingen om daar vooruitgang in te boeken. Ik vind ook oplossingen om langer te leven, is dat niet geweldig.

Ben ik niet sterker dan de natuur? Of geloof ik soms niet dat ik dat ben? De mens heeft een zeer groot superioriteits- en egogevoel, ben ik daarom nu intelligenter? Wat is intelligent? En hoe drukt de intelligentie zich uit? Ik ben leider in het maken en uitvinden van dingen om mijzelf te vernietigen, zonder het echt te beseffen, is dat slim?

Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet Einstein Washington

Ik denk altijd dat ik Einsteins nodig heb, om deze wereld vooruit te helpen, is dat zo? Natuurlijk, als de natuur mensen voorziet van zulke vermogens, moet er een reden zijn, is ze goed gebruikt? Of is dit de enige reden die we begrijpen?

Vooral als ik zie wat voor ziekten we vandaag de dag hebben, ziekten die we zelf hebben veroorzaakt en die we niet kunnen vermijden. We zijn nog steeds bezig met onderzoek, om dingen te vinden die de symptomen van ziekten kunnen verbergen, de manier van voorkomen lijkt nog verder weg. Wat ik heb geleerd door mijn eetgewoonten te veranderen, is dat hoe meer ik eet wat voor mij natuurlijk groeit, hoe meer de kracht en de magische kant van de natuur duidelijk wordt. Mijn vroegere houding op aarde van, alles mag en de mens heeft alles onder controle, voelt zich niet meer zo zeker voor mij.

Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet natuur

Wat ik voel, is dat op aarde alles mag, en de natuur zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alles gereguleerd wordt. Het universum bestaat uit twee tegengestelde en complementaire krachten zoals leven en dood, dag en nacht, donker en licht, koud en warm, positief en negatief…. Dus, voor alles wat ik de aarde kwets (wat volgens mij de positieve kant is), moet ik accepteren dat de natuur er alles aan zal doen om van de pijn af te komen. Er zal misschien wel een heel grote negatieve kant voor mij zijn, zodat de balans op aarde weer gevonden zal worden.

Ik vind het verbazingwekkend dat de natuur ons zoveel verbazingwekkende dingen laat zien in ons voordeel. Alles wat we nodig hebben is er, en we zoeken gewoon de andere kant op, om uit te vinden hoe we een smartphone lichter, goedkoper… en waarschijnlijk verslavender kunnen maken dan hij al is. Wat dient ons als mens het beste?

Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet bos

Ik geloof dat de natuur altijd het evenwicht zal vinden zonder moeite. Alle natuurlijke gebeurtenissen, zijn geen natuurrampen, het zijn gewoon natuur regularisaties, die ik vandaag de dag niet kan begrijpen waarom ze gebeuren en ik heb niemand gelezen of gevonden die ze aan mij kan uitleggen. Waarom weten veel dieren wanneer er een tsunami op komst is en zijn de mensen slechts de laatsten die het weten? Ik ben er sterk van overtuigd dat ik de band met de natuur ben kwijtgeraakt en ik ben echt vastbesloten om die terug te krijgen. Een verandering in het eten voelt vandaag de dag als een heel goed begin voor mij.

Wat ik tot nu toe heb ontdekt is dat de antwoorden eenvoudig zijn. Kijk maar naar de natuur en leer ervan. Heel succesvol laten mensen als Wim Hof “de ijsmens”, dierenactiviste Jane Goodall, de Duitse boswachter Peter Wohlleben en wetenschapper Suzanne Simard en vele anderen heel concreet zien wat er van de natuur geleerd kan worden en binnen ieders bereik ligt.

Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet Berdorf

Hou van de natuur, leer ervan en een goede stap zou kunnen zijn om te stoppen met het verwonden van levende wezens.

Alle levende wezens houden van hun leven, verlangen naar plezier en houden niet van pijn. Ze haten elke verwonding aan zichzelf. Iedereen verlangt naar het leven en voor elk wezen is hun leven zeer dierbaar – Anoniem.”

Het leven is een missie op aarde voor alle levende wezens, we kunnen het vernietigen (voor onszelf en anderen) of er het beste van maken – Anoniem.”

Steven Deschuyteneer De mens zijn dominantie op de natuur of net niet ezel Les Menuires

#natuur #WimHof #JaneGoodall #intelligenttrees