Steven Deschuyteneer 3 daags Limburg Belgie veganistisch fietsuitstapje
Steven Deschuyteneer 3 daags Limburg Belgie veganistisch fietsuitstapje fiets

Zoals je hier kan lezen, dankzij COVID-19 heb ik veel nieuwe dingen ontdekt in België, waaronder fietsvakanties! Hoewel ik persoonlijk vind dat ik op deze manier het meeste van de omgeving te zien krijg, is het ook heel goed mogelijk om deze reis op een andere manier dan met de fiets te doen. Er zijn genoeg wandelingen of lokale bezienswaardigheden. Wij hadden de smaak van het fietsen te pakken dus zijn we een verlengd weekend (3-daags) op pad gegaan.

Op dag 1 vertrokken we vanuit Beauvechain (onder Leuven) via Tienen en kwamen al snel een bordje tegen met ‘Limburgs fietsparadijs’! We stippelden de route uit met Komoot (waarover hier meer) en via Geetbets, Halen, Lummen, Heusden-Zolder, Peer reden we over mooie vrij vlakke fietspaden en ravels (oude spoorlijnen) vaak ver weg van het drukke verkeer, om laat in de namiddag aan te komen bij B&B Dageraad in Bocholt. Een prima B&B om te verblijven, mijn (en anderen hun) recensie ervan is hier te lezen: https://www.happycow.net/reviews/b-b-dageraad-bocholt-248653. ‘S avonds hebben we heerlijk gegeten (vegan friendly) bij Zus & Zo, mijn (en anderen hun) bespreking ervan is hier te lezen: https://www.happycow.net/reviews/zus-en-zo-bocholt-37803.

Steven Deschuyteneer 3 daags Limburg Belgie veganistisch fietsuitstapje B&B Dageraad Bocholt

Dag 2 na het heerlijke vegan ontbijt bij B&B Dageraad reden we richting Brée, veelal over grotere wegen met fietspaden, iets minder aangenaam dan dag 1, nu leuke afwisseling, vrij harde wind tegen om rond het middaguur in Hasselt centrum aan te komen. Daar vonden we via de HappyCow app een leuk vegetarisch restaurant (zeer vegan vriendelijk), Vangroenten, mijn (en anderen hun) recensie ervan is hier te lezen: https://www.happycow.net/reviews/vangroenten-hasselt-213244.

Steven Deschuyteneer 3 daags Limburg Belgie veganistisch fietsuitstapje Vangroenten Hasselt

Vandaar gingen we over Sint-Truiden, Landen terug meer over ravels om laat in de namiddag aan te komen bij B&B In Motion in Bertrée, in volle natuur, gerund door een super aardige familie. Mijn (en anderen hun) recensie ervan is hier te lezen: https://www.happycow.net/reviews/in-motion-bertree-32393.

Steven Deschuyteneer 3 daags Limburg Belgie veganistisch fietsuitstapje In Motion Bertree

Dag 3 reden we van Bertrée over Orp-Jauche en Jodoigne terug naar Beauvechain (onder Leuven). Deze tocht liet ons kennismaken met de prachtige natuur in Limburg, de mooie fietswegen (vrij vlak, alleen waait de wind soms wat hard tegen), de leuke ontmoetingen en het erg lekkere veganistische eten. Op een gegeven moment reden we langs een Albert Heijn, waar een groot veganistisch voorstel aangeboden is, wat uitnodigt om te stoppen, nu hadden we op alle plaatsen zo lekker veganistisch eten dat we niet aangetrokken waren. Zeker een aanrader om Limburg eens op een andere manier te ontdekken.

Veel plezier op de reis! 

Steven Deschuyteneer 3 daags Limburg Belgie veganistisch fietsuitstapje liefde

#fietsvakantie #fietsen #Limburg #Fietsparadijs #Komoot #B&BDageraad #Zus&Zo #Vangroenten #B&BInMotion