Steven Deschuyteneer B12 koeien

Zoals ik in mijn vorige artikel al zei, moest ik echt beginnen met het nemen van B12 supplementen. Waarom B12, welke B12, welke dosis en waar te kopen, is wat ik in deze post vertel.

Natuurlijk heb ik eerst wat onderzoek gedaan naar B12 en ontdekt dat het een bacterie is. Het is verdwenen omdat we ons voedsel teveel reinigen en bacteriën elimineren. Iets wat me al opviel in de supermarkt, waar het eten vooral mooi moet zijn, niet echt voedzaam. Koeien halen B12 uit het gras dat ze op de prairie grazen, vooral als het vuil en vies is (uitwerpselen en dergelijke bevat).

Grappig verhaal eigenlijk, want met de hoeveelheid vlees die we met een ongelofelijke snelheid moeten produceren (door de vraag) blijven de koeien in een stal en komen ze er niet uit. Zo missen ze ook B12, en geven we koeien supplementen zodat ze hun B12 binnenkrijgen, die vervolgens door de mens worden geconsumeerd.

Steven Deschuyteneer B12 komkommer tuin

Als ik zou grazen, is mijn probleem waarschijnlijk opgelost, bwa….geen optie voor mij. Misschien als ik de groenten uit mijn tuin eet, zonder ze al te veel te reinigen, kan ik genoeg B12 binnen krijgen. Dat is dan ook wat ik in 2017 heb geprobeerd. Voor radijzen, wortelen, komkommers, courgettes, bieten, salades… Ik zou ze droog en schoon uit mijn biologische tuin eten. Helaas bleek uit de volgende bloedtest dat het niet echt een succes was.

Mijn arts heeft onmiddellijk een aantal injecties aanbevolen. Deze aanpak beviel me niet, heb ik niet gedaan en dus in 2018 besloot ik om vitamine B12 te nemen om te kijken of ik B12 waardes weer normaal kon krijgen…

Welke vitamine B12 supplementen zouden goed voor mij zijn?

Door wat onderzoek heb ik ontdekt dat er twee soorten zijn, methylcobalamine en cyanocobalamine. Ik ontdekte dat cyanocobalamine een synthetische vorm van vitamine B12 is die in de natuur niet bestaat, maar wordt als stabieler en rendabeler beschouwd. Mijn gezondheid heeft geen prijs, ook al leek methylcobalamine gevoeliger en duurder, ik besloot dat het voor mij de juiste oplossing was. De volgende stap is, welk merk?

Steven Deschuyteneer B12 Jarrow Methyl

Voor mij moet het zo natuurlijk mogelijk zijn, zonder suiker, zonder dierlijke producten, zodat ik weet dat het een duurzaam product voor de toekomst is. Het zou ook een pastille voor onder de tong moeten zijn (niet kauwen of eten), zodat het smelt en direct in mijn bloedvaten terechtkomt (ook iets wat ik had ontdekt).

Europa leek daar niet zo gemakkelijk voor te zijn, het was bij ‘Whole Food Markets’ in de Verenigde Staten dat ik het makkelijk vond.

Ik nam de B12 pastille in de ochtend. Na een glas water, een glas citroen gember water en mijn tanden te hebben gepoetst, legde ik een paar minuten later de pastille onder mijn tong en liet ze volledig smelten. Ik at de volgende 30 minuten niets meer. Hoewel voedsel normaal gesproken geen effect zou moeten hebben, omdat het niet direct in mijn aderen komt. Ik nam ze bijna elke dag (soms een paar dagen vergeten) en de resultaten van mijn B12 in 2018, toonde dat ik een plan had dat eindelijk werkte. Helaas was het ook een plan om supplementen te gaan nemen, dat ik zo lang als ik kon had proberen te vermijden. Ik vind het feit dat ik een supplement moest nemen nog steeds een falen van de mensheid in haar relatie met de natuur.

Steven Deschuyteneer B12 PureB

Voor B12 lokaal in België is er PureB B12, normaal gesproken op bestelling verkrijgbaar in alle apotheken.

Andere bronnen om online te kopen zijn:

http://www.jarrow.com/product/58/Methyl_B-12_Lemon

https://www.smeetsengraas.nl/jarrow-formulas/ (voor EU)

https://www.vitabay.net/methylcobalamin-5000-mcg-vitamin-b12-240-vegane-lutschtabletten-1605

In alle gevallen is de dagelijkse dosis die ik neem 1000 microgram.

Voel vrij om contact met mij op te nemen als er betere lokale bronnen van B12 in België zijn, want dat is ook voor mij, een voortdurende zoektocht.

#natuur #VitamineB12 #B12 #methylcobalamine #supplementen