Steven Deschuyteneer Dit is de enige waarheid aarde

Als mens ben ik geneigd te zoeken naar de ultieme waarheid. Als ik dat doe, voor iets specifieks, dan begint de fun. Het is alsof alles de waarheid is. Voor voedsel, bijvoorbeeld, is het vrij makkelijk om mensen te vinden die zeggen dat fruit goed voor mij is, als ik mensen ga vinden die zeggen dat fruit niet goed voor mij is. Welke moet ik geloven en wat is de waarheid? Geen probleem zeg, wetenschappelijke feiten, natuurlijk. Oké, de oplossing, wetenschappelijke feiten.

Steven Deschuyteneer Dit is de enige waarheid aardbeien

Google “is fruit gezond wetenschappelijke feiten” maar eens. Dan krijg ik veel mooie neutrale website die allemaal de waarheid vertellen, nietwaar? Google maakt er “Fruit is gezond, maar je mag er niet oneindig veel van eten. Naast vitaminen, mineralen en vezels bevat fruit ook suiker. Te veel suiker past niet in een gezonde leefstijl.” van, komend van de CM. Euh Google, wat bedoel je met oneindig? En waarom past suiker niet in een gezonde levensstijl? Is er geen verschil tussen geraffineerde suiker en suiker in fruit?

En natuurlijk, wat zijn wetenschappelijke feiten als ik ze niet zintuiglijk kan waarnemen of instrumenteel kan meten? Om nog verder te helpen overtuigen, is er vaak ook een verwijzing naar een studie. En hoe is deze studie tot stand gekomen?

Steven Deschuyteneer Dit is de enige waarheid truth

Toen ik vrij actief en regelmatig naar podcasts begon te luisteren, kreeg ik van een collega een link van een podcast door die 3,47 uur duurde. Na 2,3 uur ben ik gestopt. Tijdens die 2,3 uur ging het vooral over de variabele, invloeden van derden en interpreteerbare studies.

Iedereen had gelijk vanuit zijn standpunt en uiteindelijk kwam het neer op de manier waarop ik deze post ben begonnen, het lijkt erop dat alles de waarheid is. Na die 2,3 uur ben ik gestopt, gewoon omdat er geen vooruitgang was, iedereen vertelde de waarheid en ik voelde niet dat de ultieme waarheid er voor mij te horen zou zijn.

Ik besefte vrij snel dat de ultieme waarheid voor mij mijn waarheid is. Net zoals één ieder zijn waarheid bezit. Zolang ik niet open sta om iets als een waarheid te zien, zal het nooit een waarheid voor mij zijn. Met mijn verder ontwikkelde zintuigen en met het gevoel mijn hart te volgen, blijf ik mijn ultieme waarheid ontdekken ver weg van feiten en studies. I love it!

We zoeken allemaal onze eigen waarheid, met een houding van het volgen van mijn hart en het openhouden van beide, dat ik zowel helemaal juist als helemaal fout kan zijn, komt uiteindelijk mijn enige echte waarheid op dat moment naar boven.

Steven Deschuyteneer Dit is de enige waarheid Gandhi

Als je ook op zoek bent naar je ultieme waarheid, kan ik Gandhi’s boek zeker aanbevelen: Gandhi – The story of my experiments with truth – An Autobiography (ISBN: 978-0-141-03273-3)

#waarheid #eigenwaarheid