Steven Deschuyteneer Dit is wat iedereen moet weten over voeding leeg

Zoals men op deze blog kan lezen, is een van mijn grootste ontdekkingen in mijn leven mijn waarheid achter voeding.

Ik ontdekte dat ik vaak een visie had over voeding die:

  • Sterk beïnvloed was door mensen om me heen. 
  • Sterk beïnvloed was door wat scholen en overheden in het algemeen zeggen over voeding.
  • Sterk beïnvloed was door publiciteit. 
  • Sterk beïnvloed was door wat er heel diep in mijn cultuur is ingebouwd. 
  • Sterk beïnvloed was door lobbywerk dat niet gedaan wordt voor mijn gezondheid, maar voor mijn geld. Om het te sturen in een bepaalde richting van producten.
  • … 
Steven Deschuyteneer Dit is wat iedereen moet weten over voeding natuur

Ik moest besluiten dat niemand echt neutraal was, dat niemand echt wist wat goed voor me was en dat ik een zeer groot aantal dingen die diep in mijzelf geworteld waren, volledig moest afleren. Vandaag kijk ik met plezier terug op die ontdekking en weet ik dat de weg niet altijd gemakkelijk is geweest, zeker niet als ik overspoeld wordt met tegenstrijdige boodschappen.

Ik ben begonnen met het verwijderen van bewerkte voedingsmiddelen uit mijn dagelijkse eet gewoonte. Dat was voor mij echt het begin van een zoektocht naar mijn eigen waarheid. Tijdens die zoektocht wist ik één ding zeker, ik ben op zoek naar eenvoud en in verbinding met de natuur (waarvan ik geloof dat het altijd goed met ons op heeft, anders waren we allang van deze aardbol verdwenen).

Om de volgende grote stap te zetten, had ik de video (ondertiteling mogelijk), evenals een stage bij Irène Grosjean in het zuiden van Frankrijk nodig dat ik in deze post beschrijf.

Steven Deschuyteneer Dit is wat iedereen moet weten over voeding fruit

De richting was duidelijk, alles wat Irène zei was zo natuurlijk, zonder commercieel doel, voor iedereen toegankelijk en zo gemakkelijk toe te passen, dat ik het moest testen. Sindsdien (en nog steeds) is het mijn manier van omgaan met voedsel.

Tot voor kort vond ik niet echt iemand (een voorbeeld) die Nederlands spreekt en het toepast. Totdat ik een ‘Talk’ zag in het nederlands op Veggieworld in Brussel (Tour & Taxis) – ‘Janneke van der Meulen, gezond plantaardig’. Veggieworld is een ‘veganistisch’ festival, nu ben ik persoonlijk tot de conclusie gekomen dat wat ik gezond vind voor mijn lichaam ook ‘veganistisch’ is, nu betekent ‘veganistisch’ daarentegen niet gezond. Daarom was ik erg nieuwsgierig naar Janneke’s ‘Talk’.

Steven Deschuyteneer Dit is wat iedereen moet weten over voeding supersnelherstel

De ‘Talk’ was erg leuk, aangenaam en met veel interactie van het publiek.

Tot mijn verbazing waren de antwoorden op de vragen die Janneke stelde precies hetzelfde als de antwoorden die ik zou geven met de manier waarop ik nu eet.

Ik was verkocht, aangenaam verrast en las de 2 boeken die ze tijdens het evenement in pakket aanbood.

Het eerste boek beviel me wel, was voor mij niet bijzonder, maar het tweede boek (EET WIN-WIN) is waaauwww en het stelt me gerust dat ik er geen boek meer over hoef te schrijven.

Steven Deschuyteneer Dit is wat iedereen moet weten over voeding Eet Win Win

Het is eigenlijk een perfecte samenvatting van alles wat ik in de afgelopen 5 jaar op het gebied van voeding heb ontdekt en waarover ik mijn eigen waarheid heb ervaren.

Het gaat over het basisconcept van voeding, suiker, vetten, eiwitten, gewichtsverlies, topsport, vitaminen, milieu, klimaat… en natuurlijk recepten (waaronder zelfs pannenkoeken, pizza’s…), allemaal heel eenvoudig uitgelegd (vereist een beetje gezond verstand) en als dat nog niet genoeg is, dan is het allemaal wetenschappelijk onderbouwd.

Vraag je, je soms ook af wat je echt kan eten om goed te doen voor je lichaam?

Ik ben bang dat je, net als ik, daarvoor je eigen waarheid moet vinden. Zoek uit wat voor jou werkt en wat niet.

Wat ik wel kan zeggen, is dat deze boeken informatie geven die je niet veel hoort, het kan een enorme hulp zijn bij je zoektocht en je misschien dingen doen ontdekken die je met normale kennis niet voor mogelijk hield!

Happy discovery!

EET WIN-WIN is niet geschreven om je ergens van te overtuigen, maar na het lezen van dit boek heb je zin om je geluk en gezondheid in eigen hand te nemen!” – Janneke van der Meulen

Krankzinnigheid: steeds weer hetzelfde doen en andere resultaten verwachten.” – Albert Einstein

Steven Deschuyteneer Dit is wat iedereen moet weten over voeding Albert Einstein

#goedvoelen #IrèneGrosjean #VeggieworldBrussel #JannekevanderMeulen