Steven Deschuyteneer De relatie met geld

Mijn begrip van geld toen ik opgroeide, was dat het, het belangrijkste was om te hebben om te overleven. Als ik het geld heb, kan ik alles overleven en kan ik alles kopen wat ik nodig heb of waar ik van droom. Het was alsof het de wereld aan mijn voeten bracht.

Ik ben nooit rijk geweest, ik ben nooit arm geweest, ik heb altijd gehad wat ik nodig had, en in sommige omstandigheden zelfs wat ik wilde, dus ik ben erg dankbaar voor dat alles en misschien is dat al een definitie van rijk.

Steven Deschuyteneer De relatie met geld helicopter Les Menuires

Zodra ik begon te werken, zou er een nieuwe relatie met geld ontstaan. Moest zoveel mogelijk geld hebben om grote dingen te kunnen doen die allemaal geld kosten, sommige zelfs veel geld. Het kopen van een appartement, een auto, een motor, een huis, vakanties, kleren, allerlei soorten elektronica…

Steven Deschuyteneer Hoe 10kg afvallen door niets te doen vicieuze cirkel

De lijst was onbeperkt en het voelde echt alsof hoe meer ik had, hoe gelukkiger ik zou zijn. Op het moment zelf was het altijd geweldig als ik iets nieuws had, op de lange termijn voelde het als de gebruikelijke dingen. Als alles wat nieuw was op de lange termijn altijd aanvoelde als het gebruikelijke, dan zou ik natuurlijk in een vicieuze cirkel terechtkomen. Een vicieuze cirkel van altijd meer willen en meer geld nodig hebben.

Toen ik mijn eetgewoonten veranderde, werden sommige dingen me duidelijk. In de wereld waarin ik nu leef, zal ik geld nodig hebben om te overleven, zeker, nu misschien niet zo veel als ik geloof nodig te hebben. Er is misschien ook geen verband met mijn geluk en de dingen die ik bezit.

Steven Deschuyteneer De relatie met geld San Francisco

Vandaag leef ik met veel minder dan vroeger, liefdadigheids ondersteuning is een deel van mijn maandelijkse uitgaven, naast het huis, heerlijk eten en strikt noodzakelijke dingen, probeer ik mijn uitgaven te beperken. Wat ik heb ontdekt is dat ik vandaag met veel minder leef, veel gelukkiger dan vroeger.

Vandaag heeft mijn geluk te maken met dingen die er toevallig zijn en die geen geld kosten. Mindfulness, minimalisme… zijn allemaal grote dingen die daaraan bijdragen. Met de manier waarop ik vandaag de dag naar de wereld kijk, moet ik helaas concluderen dat geld meer dingen heeft gebroken dan dat het heeft opgelost.

Steven Deschuyteneer Ik ben een natuurgeneeskundige en dit is wat je echt moet weten yin yang

Nu, soms denk ik dat we beide kanten van het verhaal moeten leven om het te begrijpen. Ik denk niet dat ik me kan voorstellen hoe het zou zijn zonder geld als ik het altijd had en nog steeds heb. Dus ik heb waarschijnlijk niet veel krediet om hierover te praten. Nu ben ik echt blij dat ik uit de vicieuze cirkel van het willen van meer bezittingen en het nodig hebben van meer geld om deze bezittingen te krijgen, ben uitgeraakt.

Allemaal dankbaarheid voor het leven dat ik kan leiden en de tekenen die het me geeft.

“Als je niet gelukkig bent voor wat je al hebt, wat maakt dat je denkt dat je gelukkig zult zijn met meer.”Maddy Malhotra

Steven Deschuyteneer Ontdekking van tantra dankbaar

#geld #minimalisme #MaddyMalhotra