Steven Deschuyteneer Wat is de ‘whole food plant based’ manier hoe ik eet

‘Whole food plant based’, letterlijk vertaald, betekent ‘volledige plantaardige voeding’. Ik consumeer dus zoveel mogelijk onbewerkt plantaardig voedsel, dat overvloedig bestaat uit fruit, groenten, water, peulvruchten, noten, zaden en pitten. Als ik wel verwerkt plantaardig voedsel eet, dan heb ik het in de meeste gevallen zelf gemaakt, uitgaande van de onbewerkte plantaardige ingrediënten die ik heb.

Om dit uit te leggen met 2 voorbeelden:

  1. Ik ga niet mijn eigen appelmoes kopen, ik ga de appelmoes zelf maken van de appels. De appelmoes is het verwerkte voedsel, de appels zijn de onbewerkte plantaardige ingrediënten.
  2. Een ander voorbeeld is ‘citroen gemberthee’. Ik kan een zakje kopen, of beter nog, ik kan het in bulk kopen, nu voor mijn normale dagelijkse gebruik, maak ik het zelf van water, citroen en gember in de blender, simpel, eenvoudig.
Steven Deschuyteneer Wat is de ‘whole food plant based’ manier hoe ik eet vegetables

Ik doseer de ingrediënten zelf, op deze manier maak ik er mijn eigen versie van en welke ik het lekkerste vind.

‘Plant based’ is plantaardig voedsel, en ik eet geen dierlijke producten, dus geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, zuivel, eieren en honing.

Waarom doe ik dit? Mijn gezondheid.

Voor mij voelt het gewoon het meest natuurlijke, dat de natuur ons voorzien heeft van zo’n voedsel.

Steven Deschuyteneer Wat is de ‘whole food plant based’ manier hoe ik eet consumtie

En niet van een fabriek, met ingrediënten die ik helemaal niet ken, er voor zorgt dat ik er verslaafd aan raak en er zoveel mogelijk van eet. Het enige doel van de fabriek is om ervoor te zorgen dat het lekker smaakt, dat ik er veel van consumeer en dat zij zoveel mogelijk geld verdienen. Het feit dat het gezond moet zijn voor de consument staat helaas niet op de lijst als het gaat om het maken van verwerkt voedsel.

Vandaar mijn reden om dit zoveel mogelijk te vermijden.

Dus mijn dag bestaat uit:

  • Water en infusies (gember, munt, komkommer, citroen…)
  • Fruit (elk fruit dat ik op een bepaald moment wil): aardbeien, abrikozen, ananassen, appels, bananen, bosbessen, citroen, dadels, druiven, frambozen, kaki, kersen, kiwi’s, mandarijnen, mango’s, meloenen, nectarines, peren, perziken, pruimen, sinaasappels, vijgen, enz.
  • Groenten: Broccoli, bloemkool, wortel, spruitjes, sla, radijs, champignons, ui, rode kool, tomaat, spinazie, bieten, courgette, aubergine, komkommer, pompoen, prei, paprika, witloof, zeewier, enz.
  • Peulvruchten: kikkererwten, linzen, rode bonen, witte bonen, sojabonen, tuinerwten, enz.
  • Noten, zaden, zaden (ongebrand, ongezouten dus 100% plantaardig): lijnzaad (gebroken), chiazaad, walnoten, amandelen, hazelnoten, macadamia, pecannoten, pistachenoten, pompoenpitten, pijnboompitten, sesamzaad, zonnebloempitten enz.
  • Kruiden: kurkuma, komijn, paprika, zwarte peper, munt, basilicum, knoflook, gember, nootmuskaat, kaneel, enz.
Steven Deschuyteneer Wat is de ‘whole food plant based’ manier hoe ik eet vers fruit

#Wholefoodplantbased #plantaardigevoeding #fruit #groenten #water #peulvruchten #noten #zaden #pitten #gezondheid #infusies #natuur