Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden

Ik praat niet veel over mijn familie, eigenlijk omdat het mijn persoonlijke beslissing is om al deze informatie te delen en ik hoop dat het ergens kan bijdragen aan een beter leven. Het is niet die van hen en ze maken hun eigen beslissingen, zijn op hun reis en het is niet aan mij om hen te vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Ik krijg wel regelmatig de vraag ‘ik wil veranderen, nu mijn partner niet, wat kan ik doen’ en daarom zal ik er hier een beetje over neerschrijven, nu vooral mijn persoonlijke mening, het is geen familie verklaring.

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden koppel

Als ik en mijn partner met elkaar praten, neem ik (en zij ook denk ik) nooit iets voor de waarheid juist omdat de andere persoon het zegt. Ik zal er veel aandacht aan besteden, het een hoge waarschijnlijkheid geven en waarschijnlijk zullen we er in de loop van tijd meer diepgaande discussies over hebben, waarbij we onze beide ervaringen zullen uitwisselen. Dus het eerste wat ik zou zeggen dat heel goed werkte voor mij is een goede open, niet-oordelende communicatie. Ik heb het over open, niet-oordelende communicatie over voeding hier, maar ik denk dat het belangrijk is voor alle onderwerpen in een relatie of gezin.

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden hand

Dus als er één startpunt is om een verandering naar plantaardig voedsel (of een andere verandering) in een relatie of familie te beginnen, dan is het aan mij om ervoor te zorgen dat ik open, niet-oordelende communicatie en respect voor elkaar kan hebben zodat elk zijn beste authentieke zelf kan zijn. Als ik dat niet kan hebben, dan zal dat mijn primaire focus zijn, om ervoor te zorgen dat, dat aanwezig is voordat ik overga naar een willekeurig onderwerp, in dit geval voeding.

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden percent

Als ik die communicatie eenmaal heb, heb ik gezien dat er een zekere vrijheid voor mij is in de familie, waar ik sommige dingen op eigen houtje kan verkennen. Concreet betekent dit dat sommige maaltijden vrij individueel zijn en dat ik anders kan eten dan andere familieleden. Voor het ontbijt eet ik fruit, voor de lunch eet ik een salade en dus is het alleen het diner waar we samen eten en dat kan moeilijker te veranderen zijn. Nu kan ik ⅔ van mijn dag zelf veranderen, als ik dat doe zou dat een grote verandering en een grote stap voorwaarts zijn, dus is het echt gerelateerd aan de andere dat ik deze stap niet neem? 66% is nog steeds veel beter dan 0% nietwaar?

Dus vooral diner is het moeilijkste deel om verandering in te brengen. Stel dat ik een traditioneel diner van aardappelen, groenten en vlees eet. Dan kan ik zeggen, ik verhoog de hoeveelheid groenten, houd de aardappelen op dezelfde niveau en verwijder het vlees alleen voor mij. Dus als huishouden kopen we gewoon minder vlees en meer groenten. Op deze manier eet ik alleen plantaardige voeding en verandert er niets voor mijn gezin. Dus ik geloof echt dat als ik iets wil, ik iets kan doen en vinden om het te laten gebeuren.

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden olifant

Wat ik voelde is dat toen ik op een plantaardige voeding overstapte, alles veranderde zoals ik op mijn website uitleg. Omdat alles op een positieve manier verandert, realiseren partner of familieleden zich dit positieve effect ook. Het maakt dat ze zich afvragen, nieuwsgierig zijn en misschien wel zelfs iets willen proberen. Moet ik je de volgende keer wat fruit voor het ontbijt meebrengen? Moet ik voor een keer een salade voor de lunch voor u ook maken? Moeten we één dag per week hebben waar we allemaal het vlees links laten liggen? …

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden Berdorf

Zo is het in werkelijkheid voor mij begonnen. En dan komen de andere leden terug met andere ideeën, laten we ons ontdoen van de melk, laten we ons ontdoen van kaas (nou ja, de kaas op basis van dieren), plantaardige kaas kopen, een veggieburger kopen in plaats van vlees om het te proberen…. en het belangrijkste, terwijl we aan het experimenteren zijn, hebben we nog steeds de open niet-oordelende communicatie. Deel mijn gevoelens, deel mijn gedachten, leg het effect uit, luister naar elkaar…

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden Les Menuires

Ik ben er vrij zeker van dat door dit proces te volgen, ze ook duidelijk zullen begrijpen hoe ik me voel, en dat als ik in de keuken ben, ik helaas niet meer tegen mijn natuurlijke gevoelens in kan gaan en geen vlees meer kan bakken (dat is maar een kleintje vermoed ik dan). Ik geloof echt dat ik mijn natuurlijke zelf hebben bereikt voor voedsel, en in de familie hebben we er maar heel zelden een conflict over. Tuurlijk, we hebben allemaal onze voorkeuren en proberen deze regelmatig door te duwen als maaltijd. De mijne is, dat we een groene salade kunnen hebben met groenten zoals boerenkool, spinazie, broccoli, asperges, selderij, sla, venkel, andijvie, rucola, paprika’s… een maaltijd waarvan ik weet dat het niet de favoriet is van allemaal.

Ik probeer zo goed mogelijk te luisteren naar hun behoeften en voorkeuren, en ik probeer samen met hen plantaardige alternatieven te ontdekken. Door middel van communicatie duurde het niet lang voordat we een dozijn maaltijden hadden waar ze van hielden…

Communicatie naar een relatie is als zuurstof in het leven. Zonder het… sterft het” – Tony Gaskins

Steven Deschuyteneer Hoe kan ik zo eten met een gezin familie of inwonenden Noorwegen

#voeding #gezin #familie #plantaardig #opennietoordelendecommunicatie #TonyGaskins